Voor info Artrose Netwerk: klik hier.

Zorgprogramma artrose in voet/enkel, knie en /of heup.

Binnen het Gezondheidscentrum Ter Aar hebben we een zorgprogramma opgesteld voor mensen met artrose van de onderste extremiteit.  

De doelstelling van dit programma is om u in een korte tijd een compleet pakket aan te bieden, waarbij er goed  is nagedacht over de zorg en waarin de lijnen tussen de hulpverleners kort zijn. Hierdoor wordt tijdwinst gemaakt en kan er sprake zijn van kostenbesparing. Het voordeel voor u is dat uw ziektelast wordt verlicht en een eventuele gewrichtsvervanging wordt uitgesteld.

Het project is opgestart in oktober 2012.
Voor deelname aan het zorgprogramma kunt u worden verwezen door uw huisarts of specialist. Daarnaast kunt u zich ook aanmelden zonder verwijzing van de huisarts of specialist door directe toegankelijkheid.


Zorg voor artrose is een initiatief van vier behandelaars binnen Gezondheidscentrum Ter Aar:


Paula Noordegraaf, fysiotherapeut:                                
De fysiotherapeut is coördinator in dit programma. U kunt zich aanmelden bij de fysiotherapie en er wordt een afspraak gemaakt voor de intake. Tijdens de intake zal zij met u de doelstellingen voor de behandeling opstellen. Daarna volgt er een traject van opbouw van het uithoudingsvermogen en spierversterkende oefeningen.


Karin Verlaan, oefentherapeut cesar:                               
De oefentherapeut kijkt samen met u naar de taken in het dagelijks leven (ADL). Daarnaast verzorgt zij een stuk bewustwording van houding, beweging en ontspanning.
 

Barbara Kestle, podotherapeut:                                         
Zij kijkt naar de stand en beweging van de benen en zal zo nodig hulpmiddelen maken voor een standsverandering van het pijnlijke been.

 

Tanja Meijer, dietist:
Voeding en gewicht hebben een grote invloed op artrose, samen met Tanja wordt gekeken naar uw voedingspatroon en krijgt u adviezen hierover.

Voor meer info kunt u bellen met:0172-604087 of via de mail